Amstaff-ii sunt veseli, dornici de iesiri in natura, stabili, ceea ce face din ei minunate animale de casa. Ei sunt extrem de inteligenti si sunt paznici excelenti. Cresterea atenta a produs Amstaff-ii de azi care sunt afectuosi, demni de incredere si extrem de loiali, avind o personalitate plina de curaj. Fiind un ciine extrem de orientat spre familie, Amstaff-ul se descurca bine cu copiii si cu batrinii care folosesc bastoane sau carucioare. Aceasta nu exclude celelalte grupe de virsta, acesti ciini putind juca "adu batul" sau "lupta cu sfoara" ore in sir si placindu-le o alergatura zdravana. Un adevarat campion si aparator al familiei sale acest ciine se va pune in pericol, suferind uneori grave raniri sau chiar moartea, pentru a salva membrii familiei. Usor adaptabil la viata de oras sau de tara, singurul lucru care va fringe spiritul si inima acestui ciine este lipsa atentiei afectuoase a stapinului sau. Avind singe de terrier, el poseda instinctul natural de a se masura cu alti ciini. Aceasta poate deveni o problema daca animalul nu este antrenat in mod corespunzator insusirii sale cunoscute sub numele de rezistenta. Pentru ca cea mai mare parte a ciinilor, inclusiv caini masivi de 100-150 pounds precum Mastiff si Rottweiler, nu vor avea sansa impotriva unui Amstaff hotarit. Centrul de greutate jos, incredibila putere a gitului si falcilor, tenacitatea de a continua lupta chiar si cind sunt epuizati sau grav raniti, confera acestor ciini superioritatea asupra altora mai masivi. Personalitatea este una din cele mai importante trasaturi ale unui caine. O personalitate sanatoasa (temperament) este cheia prin care se poate testa felul in care un ciine va reactiona la situatiile cotidiene. Inainte de a va procura ciinele, sau cit mai repede dupa ce l-ati obtinut, va rugam testati-i temperamentul.
Asemanari si diferente intre Amstaff si Pitbull:
Ei bine, avand in vedere ca acesti caini care apartineau aceleiasi rase, au pornit pe doua drumuri diferite, deosebirile dintre ei sunt atat fizice cat si din punct de vedere al caracterului. Amstaff-ul a ramas acelasi caine de demult, eliminandu-i-se agresivitatea din comportament, si cu toate acestea continua sa fie foarte curajos. Pitbull-ul a ramas in mare parte acelasi caine de la inceputul anilor '30, agresiv si puternic. In ciuda faptului ca Amstaff-ul are o statura mai solida, Pitbull-ul are o mai mare forta a trenului posterior. Amstaff-ul este mai plin, mai bine legat, mai robust. La Pit Bull, capul are obrajii plati, asemanandu-se cu o caramida, fapt neintalnit insa la Amstaff, care are obrajii foarte pronuntati, atat datorita oaselor, cat si maselor musculare puternic dezvoltate. Raportul cranio-nazal al Pitbull-ului trebuie sa fie de 1/1,in timp ce la Amstaff botul este mai scurt si mai gros, aproape patrat. Amstaff-ul, in comparatie cu Pitbull-ul are pieptul mai lat, in timp ce acesta din urma are toracele mai putin adanc cu coatele bine indepartate de piept,caracteristica neintalnita la Amstaffi care au coatele lipite de cutia toracica. Se spune ca Amstaff-ul este o varianta imbunatatita a Pit Bull-ului, putand fi mai usor controlat, neavand firea dominatoare a Pit Bull-ului, dar lucrurile sunt mult mai complexe de atat deoarece de-a lungul timpului selectia s-a facut pe criterii diferite, la Amstaff accentul punandu-se pe realizarea unui caine cat mai echilibrat din toate puncetele de vedere si obtinerea omogenitatii rasei , pe cand la Pitbull accentul principal a fost pus pe capacitatea de lupta, pe agresivitate, rezistenta la efort prelungit , nefiind luate in calcul prea mult alte aspecte. Ambele rase pot creste atat la casa, cat si la apartament daca li se acorda doza zilnica de alergat, in medie 2-3 ore pe zi in care sa-si consume energia si sa-si dezvolte bine musculature foarte importanta in aspectul acestor doua rase.
Care este diferenta dintre Pit Bull si AmStaff ?
Iata raspunsul doamnei Cathy Prothro-Short, proprietara canisei Barberycoast, presedinta a clubului de AmStaff din Canada, abilitata de AKC sa tina colocvii pentru pregatirea si acreditarea arbitrilor de AmStaff: "In USA exista doua mari asociatii: United Kennel Club (UKC) si American Kennel Club (AKC). In UKC acesti caini se numesc Pit Bull si sub aceasta denumire sunt recunoscuti toti, indiferent daca este vorba de un AmStaff provenit de la AKC, pe cand invers, corelatia la AKC nu functioneaza. Exista multi campioni americani de Pit Bull care pot castiga cu usurinta concursuri de AmStaff. Este o problema de identitate. In anii pionieratului acesti caini erau folositi la ferme, la paza si la vanatoare. Foarte putini erau folositi la lupte intre caini. In anul 1898, UKC a deschis un registru de origini pentru toti cainii de lupta, inregistrand aceasta rasa ca American Pit Bull Terrier (APBT), dar cel mai mult erau cunoscuti ca Bulldog sau Pit Bull. La inceputul anilor 1930, un grup de pasionati care nu erau interesati de luptele cu caini, au cerut inregistrarea in AKC pe baza genealogiei cunoscute, lucru care s-a si intamplat. Pana la sfarsitul anilor 1960, AKC a recunoscut pedigreele UKC, apoi, la inceputul anilor '70, AKC a adoptat denumirea de American Staffordshire Terrier si a inchis Cartea de Origini pentru orice Pit Bull cu pedigree UKC. Intre Pit Bull si AmStaff nu s-a introdus sangele nici unei alte rase. Este doar o problema de denumire, de Carte de Origini si, mai ales, de criterii in selectie. Oricum, exista o rasa numita American Pit Bull Terrier, cu ascendenta cunoscuta din anul 1800, iar majoritatea exemplarelor sunt exact ce au fost dintotdeauna: caini de lucru si totodata fideli companioni." (Sursa - revista Ghidul Canin)
Exista diferente de tip intre cainii AmStaff, asa cum exista intre cainii APBT ?
Doamna Cathy Prothro-Short: "Da! Aceasta rasa (AmStaff) se prezinta in trei tipuri, toate corecte . Aceste tipuri sunt Bull - cu osatura mai grea si masa mai mare, cu tendinta de piele atarnanda, mai scurti pe labe, amintind de stramosul Bulldog; tipul Moderat - combina puterea si musculatura Bulldogului cu gratia si agilitatea Terrierului; tipul Terrier - mai rapizi, agili, cu osatura mai usoara, masa musculara mai mica, foarte stilati si eleganti." (Sursa - revista Ghidul Canin).
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: catalinrogoz
Mesaj:
catalinrogoz
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.